www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Magna ще произвежда електромобили за китайци

29.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1087 прочитания
A+ | A-

Китайският гигант BAIC и Magna задълбочават партньорството си в Китай, след като Magna беше избрана да произвежда електромобили за BAIC, предназначени за местния пазар.

Magna за първи ще има производство извън Европа, като става въпрос за 180 000 коли годишно и първият електромобил трябва да слезе от поточната линия преди края на 2020 година.

Производството ще е под шапката на съвместно предприятие на BAIC и Magna, като китайците вече обявиха, че натрупаният опит от страна на екипа на Magna ще е решаващ за изграждането на имидж на продукцията, която би трябвало да е с най-високо качество.

Споразумението между двете компании предвижда и възможност съвместната компания да предлага производство на електромобили и на други компании, извън съюза на BAIC и Magna.

Magna вече произвежда в Австрия I-Pace за jaguar, както и plug-in хибрида BMW 530e iPerformance.

Все още не се знае какви точно модели ще произвежда Magna в Китай, но най-вероятно те ще са от гамата на BJEV – марката на BAIC за електромобили и по-точно – самостоятелния подбранд Arcfox.Тагове: електромобилипроизводство на електромобилиmagnabaicarcfoxbjevкитайНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ