www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

GM: Купувачите на Corvette застаряват, С8 ще промени това

29.07.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1035 прочитания
A+ | A-

Година след година купувачите на Chevrolet Corvette застаряват, признаха от GM. Основните купувачи на спортния модел са представители на „бейби бум” поколението, т.е родените от средата на 40-те до средата на 60-те години и това се отнася за най-силните във финансово отношение години на тези хора. Третото поколение на Corvette постигна рекордни продажби през 1977 година – 42 571 коли, точно заради любовта на представителите на това поколение към модела.

Сега обаче огромната част от представителите на тази генерация са вече пенсионери, а малцина от тях са запазили възможността си да карат Corvette или пък да отделят пари за такава покупка.

Но президентът на GM Марк Ройс е уверен, че новият C8 с двигател, разположен пред задния мост, ще успее да осигури на Corvette нови клиенти, без значение от възрастта им.

Това се базира на факта, че базовата цена на модела ще е под 60 000 долара – ниво, недостижимо за основните пазарни съперници на Corvette в Щатите.

Пазарните анализатори обаче са по-скоро скептични към тези смели прогнози на GM, тъй като лансирането на С8 съвпада с продължаващия бум на продажби на кросоувъри и SUV модели, които набират все по-голяма популярност и определено са много по-практични от спортните модели, включително и от Corvette.Тагове: gmchevroletcorvettecorvette c8baby boomersбейби бумкупувачикорветзастаряващи купувачиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ