www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Испания може да остане в календара и догодина

26.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2250 прочитания
A+ | A-

Гран при на Испания изненадващо може да остане в календара на Формула 1 за догодина, като на „Хокенхайм” днес стана ясно, че преговорите за това са вече в напреднала фаза.

За догодина стартовете остават 21, но влизат две нови състезания – в Ханой и на „Зандвоорт”, което означава, че две от сегашните надпревари ще трябва да отпаднат. Очакваше се, че едното отпаднало състезание ще е точно това в Барселона, тъй като там рядко се получават наистина интересни надбягвания.

Договорите на пет надпревари от календара изтичат в края на тази година, като в тази група е и Гран при на Германия. По-рано обаче стана ясно, че „Монца” и Италия остават, а Гран при на Великобритания вече има нов 5-годишен договор, така че освен Германия, остават Испания и Мексико. И ако сега Испания получи нов договор, то Мексико и „Хокенхайм” ще изпаднат от сметките.

Предполага се, че Испания ще получи договор за една година, като идеята е от 2021 нататък да се сключи по-дългосрочен контракт. Правителствената криза в Испания също не помага на преговорите, тъй като държавното финансиране става все по-важно и за европейските държави, тъй като организаторите все по-трудно успяват да се справят с финансовите изисквания на Формула 1. Неофициално се знае, че испанската държава е обещала пари за състезанието през 2020 с обещанието, че ще помага и по-нататък.

Сезон 2020 във Формула 1 ще стартира на 15 март в Австралия, две седмици по-късно ще има два поредни старта – във Виетнам и Китай, което означава, първото европейски състезание догодина ще е на 3 май и най-вероятно отново ще е в Барселона, а не на „Зандвоорт”, както се смяташе доста време. Холандия може да получи дата 10 май, което ще е глътка въздух за организаторите, които сега правят мащабни ремонти на пистата и комплекса боксове.Тагове: формула 1гран при на испаниясезон 2020барселонахоландиянови стартовекалендарНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ