www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford Puma ще има и ST версия

26.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1711 прочитания
A+ | A-

Шефовете на Ford обсъждат възможността възроденият модел Puma да получи и спортна ST версия. Естествено, Puma се възражда като SUV модел, а не като спортно купе какъвто беше оригиналът, но може да се окаже отлично допълнение на ST-версиите на популярните Fiesta и Focus.

Тази възможност беше потвърдена от шефа на глобалното развитие на моделите на Ford Хау Тай-Тан, който обаче не даде окончателен отговор. Предполага се, че Puma ST ще получи 1,5-литров бензинов турбо мотор с 3 цилиндъра и 200 конски сили – решение, заето от Fiesta ST.

Версията ST на Puma няма да се различава особено по дизайн от варианта ST Line, който беше показан през април, но разликите ще са важни: нови настройки на окачването и шасито като цяло, диференциал с ограничено приплъзване като екстра, различни режими на работа на двигателя, трансмисията и колата, избирани от водача и дори лаунч контрол за максимално ефективно потегляне.

Според Тай-Тан, целите на Ford в Европа са компанията да предлага ST версия на всеки свой модел на пазара. В Америка с ST версии разполагат и големите SUV модели Edge и Explorer.

Най-вероятно ще има и нов Focus RS, който вече се разработва, но едва ли ще бъде представен преди 2022 година, когато новото поколение на модела ще е стигнало до средата на жизнения си цикъл.

„По този въпрос не мога нищо да ви кажа, но всички ние знаем колко важен модел и Focus RS”, допълни Тай-Тан, който отказа да потвърди и дали новият хотхеч ще има хибридно задвижване, както усилено се спекулира.

Илюстрация: AutocarТагове: Fordford pumaford puma stнов моделst версияспортна версияфокусфиестаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ