www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

GM и Cruise отлагат дебюта на автономните си автомобили

25.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1736 прочитания
A+ | A-

Подразделението на GM, което разработва автономни автомобили – Cruise, обяви, че отлага лансирането на серийните модели, тъй като те имат нужда от още изпитания. Представянето на серийните версии на автономните модели на General Motors беше предвидено за 2019 година.

Главният изпълнителен директор на Cruise Дан Аман заяви, че компанията ще изпълнява по-мащабна тестова програма в Сан Франциско и потвърди, че компанията работи заедно с Honda и GM за създаването на автономни возила, които са проектирани от нулата да са без водач, а не са преработени серийни коли.

Аман не уточни кога Cruise планира да стартира услуга за споделяне на автономни автомобили, въпреки че първоначалният план беше това да стане до края на 2019 година. През април главният изпълнителен директор на GM Мари Бара отказа да потвърди този срок.

За изминалата една година Cruise набра 7,25 милиарда долара за развитието си, като парите идват от няколко големи компании: SoftBank, Honda и инвестиционната фирма T. Rowe Price.

Аман се задоволи с обяснението, че серийните услуги на компанията ще стартират, когато е сигурно, че те са достатъчно надеждни и безопасни.Тагове: автономни автомобилиgmcruiseотлаганедженеръл мотърслансиране на автономни автомобилиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ