www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Германия изпада от Формула 1?

24.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1977 прочитания
A+ | A-

Шансовете Германия да остане в календара на Формула 1 за следващата година са много малки, призна генералният директор на пистата „Хокенхайм” Георг Зайлер. Миналата година трасето влезе в календара с договор за един сезон и подновяването му явно ще бъде много трудно.

Зайле потвърди, че преговорите с FOM продължават, но даде да се разбере, че не е оптимист за изхода им.

„С оглед на това, което се случва, то най-вероятно догодина няма да има Гран при на Германия – прогнозира Зайдел. – Стартовете за сезон 2020 остават 21, а влизат две нови състезания – в Ханой и на „Зандвоорт”, така че някои от съществуващите надпревари ще трябва да отпаднат. Към този момент с най-големи шансове да изпаднат от календара са Германия, Барселона и Мексико.

„Все още обаче няма нищо решено и Формула 1 може да остане на „Хокенхайм”. Миналата година смятахме, че състезанието, което проведохме тук ще е последно, но през септември или октомври подписахме договор за сезон 2019. Така че, шансове има, но не са големи.”Тагове: формула 1хокенхаймгран при на германиягеорг зайлернови стартовеханойзандвоортгерманияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ