www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Изненада: Lancia се продава повече от Alfa Romeo

23.07.2019 | Авто новини: Авто пазар » Съвети при покупка | Автор: Jordan Lukanov | 3078 прочитания
A+ | A-

Изненада: Lancia се продава повече от Alfa Romeo

Резултатите от европейските продажби на концерна FCA през първото полугодие показват парадоксален резултата. Слизащата от сцената марка Lancia е реализирала 34,6 хиляди автомобила - с 5,5 хиляди повече от активно разработващия се от италианците Alfa Romeo. При това Алфа губи 42% от продажбите, а показателите на Ланча се повишиха с 28%.

Ситуацията е прелюбопитна, тъй като Lancia сега се предлага само на италианския пазар с единствения си оцелял модел Ypsilon. А през първата половина на годината Alfa Romeo е с пет модела (MiTo все още може да се намери при някои дилъри), които се продават в повечето европейски държави.

Дори джипкатa Stelvio не оправдава очакванията. Той се предлага от две години, като през първата половина на 2019 г. бяха продадени 13 771 екземпляра - срещу 16 771 бр. през аналогичния период на 2018 година. В европейската ранглиста за кросоувъри от D сегмента Alfa Romeo Stelvio е на осма позиция - между паркетниците Range Rover Velar (13 336) и Porsche Macan (14 047).

По времето на Серджо Маркионе се говореше за разработка на седем нови автомобила от бренда Alfa Romeo, а сега за производство се подготвя само градската джипка Tonale. В същото време се заговори за ново поколение от хечбека Lancia Ypsilon, който се произвежда в Полша от 2011 година и е сред домашните марки на практика без бонкуренция на италианския пазар.


Изненада: Lancia се продава повече от Alfa Romeo

Тагове: ИзненадаFCALanciaпазарпродаваповечеAlfa Romeo

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ