www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo Cars Tech Fund с инвестиции в два стартъпа от Израел

23.07.2019 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Jordan Lukanov | 1419 прочитания
A+ | A-

Volvo Cars Tech Fund с инвестиции в два стартъпа от Израел

Volvo инвестира в две обещаващи стартиращи компании в Израел чрез инвестиционния си фонд Volvo Cars Tech Fund. Фирмите UVeye и MDGo имат седалище в Тел Авив, където Volvo Cars участва в DRIVE - програма, която от 2017 г. подпомага млади компании от сектора на мобилността. С нейна помощ UVeye и МDGo развиват бизнеса си през последните години.

MDGo е компания, специализирана в разработването на медицински изкуствен интелект. Чрез използването на съвременна технология за машинно обучение, тя цели да спаси много човешки животи, като се увери, че хората се лекуват според специфичното им нараняване след инцидент с автомобил.

Технологията на MDGo щекомбинира данни с медицински познания в реално време от автомобила по време на инцидент. Целта е да се направят автоматични предварителни прогнози за вида на нараняванията, които екипите за спешна помощ вероятно ще открият на мястото на инцидента.

Тези данни ще бъдат предавани на физическите лица, претърпели травма, както и на екипа за спешна помощ. Това ще се случва чрез платформа, базирана на „облак“, служеща за подобряване на лечението на хората, които са участвали в произшествия. Технологията има потенциал да намали вероятността от усложнения и последващите сериозни наранявания и смъртнислучаи.

Другата инвестиция на Volvo Tech Fund e за компанията UVeye, която е разработила модерна технология за автоматичнa външнa проверка и сканиране на автомобили за повреди, вдлъбнатини и драскотини. Volvo Cars не само инвестира в компанията, но също така обмисля да използва технологията на UVeye за провеждане на пълна външна проверка на автомобили, след като бъдат произведени.

Volvo Cars смята, че по този начин може допълнително да подобри качеството на автомобилите, които излизат от завода, и да гарантира, че дори и малки дефекти ще бъдат забелязвани. Технологията може да се използва и по време на различните етапи в логистичния поток, както и при дилърите.

Volvo Cars Tech Fund заработи миналата година и инвестира в startup технологии с висок потенциал по целия свят. Инвестициите са насочени към стратегически технологични тенденции, които трансформират автомобилната индустрия, като например изкуствен интелект, електрификация, автономно шофиране и услуги за цифрова мобилност.


Тагове: Volvo CarsTech FundинвестициистартъпИзраел

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ