www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Всичко за многоъгълния волан на BMW iNEXT

23.07.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2252 прочитания
A+ | A-

Всичко за многоъгълния волан на BMW iNEXT

BMW iNEXT е олицетворение на пробива в една нова ера на радостта от шофирането. Подготовката за високоавтоматизираното шофиране е свързано с всеобхватна модернизация на интериорния дизайн.

Първият модел на BMW Group, при който водачът вече не трябва да поема управлението лично, но може във всеки момент да управлява автомобила активно, се оборудва с оформен по напълно нов начин волан. С многоъгълната си геометрия той е пригоден перфектно за смяната между високоавтоматизирано и активно шофиране.

Освен това, уникалният, вдъхновен от моторните спортове контур оптимизира комфорта при качване и седене, както и видимостта към арматурното табло. Също като Curved Display многоъгълният волан е част от иновативното оформление на интериора на BMW iNEXT, което ще се произвежда от 2021 година като нов технологичен флагман на премиум автомобилния производител.

С характерната си и модерна геометрия воланът на BMW iNEXT символизира стартът на ерата на високо автоматизираното шофиране. Обръчът на волана е скосен както в долната, така и в горната си част.

Закръглените участъци от двете страни предлагат комфортна опора за ръцете. Преимуществата на тази геометрия се открояват особено силно при преминаването от високоавтоматизирано към активно шофиране.

В сравнение с кръглия контур тази геометрия предлага значително по-добри възможности за разпознаване на съответния ъгъл на завъртане на колелата въз основа на позицията на волана. В момента, в който водачът отново поеме управлението на автомобила, който може както визуално, така и осезаемо веднага да разпознае актуалния ъгъл на завъртане на колелата, за да може сигурно и уверено да продължи пътуването с BMW iNEXT по вече поетия курс.

Интегрираните в страничните области на волана световоди информират водача с помощта на цветни сигнали за наличността на функциите за високо автоматизирано шофиране и подсказват за ситуациите, при които той трябва сам да поеме управлението на автомобила. Тази форма на взаимодействие между водача и автомобила е още един аспект от иновативното оформление на интериора и в същото време е израз на интелигентността на BMW iNEXT.

Освен това, тази индивидуална геометрия на волана на BMW iNEXT има и други особености, които помагат да оптимизиране на ергономията. Скосяването в долната част повишава комфорта при качване и слизане.

Освен това, то повишава свободата на движенията при дълги пътувания, като позволява на водача да мести както левия, така и десния си крак – например при ползване на Активния контролна скоростта. Освен това многоъгълният волан е съгласуван перфектно и с оформлението на другите индикатори и елементи за управление на BMW iNEXT.

Неговата форма увеличава зрителното поле на водача към арматурното табло, в центъра на което е разположен новаторския Curved Display. По този начин позицията на последователно насочените към водача индикатори, както и геометрията на волана съвместно допринасят за оптимизираната прегледност на графичните изображения на дисплея.


Всичко за многоъгълния волан на BMW iNEXTВсичко за многоъгълния волан на BMW iNEXT

Тагове: ВсичковоланBMWiNEXTтехнология

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ