www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Слънчева батерия на покрива за Hyundai Sonata Hybrid

22.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 1637 прочитания
A+ | A-

Слънчева батерия на покрива за Hyundai Sonata Hybrid

Новото поколение на семейство Hyundai Sonata става все по-голямо: на корейския пазар излезе хибридната модификация. Вече са ясни някои от техническите подробности, които са с няколко необичайни особености.

Силовата установка със съвокупна мощност 195 к.с. се състои от бензинов атмосферник Smartstream G2.0 GDi с непосредствено впръскване (152 к.с., 188 Нм) и елмотор (52 к.с. и 205 Нм, който е вграден в шестстепенния "автомат". Sonata първа се "обзаведе" със система за управление на трансмисията Active Shift Control (ASC).

Тя задейства елмотор за синхронизация скоростта на въртене на валовете в ДВГ и трансмисия, което позволява да се съкрати времето за превключване на предавките с 30%, изравняване на движенията и подобряване на ефективността. Впоследствие технологията ASC ще се появи и в други хибриди на Hyundai и Kia.

Средният разход на гориво е намален с 10% до 5-5,2 л/100 км. Принос в икономичността внася и слънчевата батерия, която заема цялата повърхност на покрива. В ясно време тя ще зарежда тяговия акумулатор, разположен зад задния диван. Корейските инженери са изчислили, че ако хибридната Sonata прекарва шест часа на слънце дневно, то само с тази енергия ще може да се преминават средно 1300 км годишно.


Слънчева батерия на покрива за Hyundai Sonata HybridСлънчева батерия на покрива за Hyundai Sonata HybridСлънчева батерия на покрива за Hyundai Sonata HybridСлънчева батерия на покрива за Hyundai Sonata Hybrid

Тагове: СлънчевабатерияпокривHyundaiSonataHybrid

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "