www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes: Ferrari не използва допълнителна мощност в състезанията

22.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2272 прочитания
A+ | A-

В първата половина на сезон 2019 във Формула 1 пилотите на Ferrari демонстрираха, че са много бързи в квалификациите, но в състезателни условия губеха скорост и трудно се противопоставяха на темпото на колегите си от Mercedes. Наскоро това беше потвърдено и от пилота на Скудерията Шарл Льоклер, който обясни, че Ferrari има нужда от по-добро представяне в състезателни условия.

Според германското списание auto motor und sport причината за тази разлика в представянето се дължи на квалификационния режим на работа на двигателя, с който разполагат италианците. Анализът се базира на данни, събрани от Mercedes, като инженерите на световните шампиони са изчислили, че Себастиан Фетел и Льоклер могат да разчитат да допълнителни 40 конски сили в квалификациите, но в неделя тази допълнителна мощност не се използва. Все още обаче причината за това не е ясна, но се предполага, че е свързана с притеснения относно издръжливостта на задвижващите системи на Ferrari.

„Нито веднъж този сезон не сме видели автомобил на Ferrari, който да е еднакво бърз в квалификациите и състезанията – обясни анонимен инженер на Mercedes пред ams. – Интересното е, че в състезанията тази скорост липсва дори когато пилотите на тима трябва да атакуват или да защитават позициите си.”Тагове: формула 1мерцедесферариmercedesдопълнителна мощностквалификационен режимferrariоще мощностНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ