www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo вика половин милион коли в сервизите

22.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1710 прочитания
A+ | A-

Volvo стартира третата си голяма сервизна акция за годината, като сега шведската марка вика почти половин милион коли в глобален мащаб в сервизите.

Причината е производствен дефект, заради който в някои дизелови двигатели, използвани от Volvo може да се получи стопяване на детайл в мотора. В най-лошия случай стопеният детайл може да доведе до подпалването на двигателя и това да застраши живота на пасажерите на борда на автомобила. Информацията е на Euronews, като оттам не уточниха какъв точно е проблематичният детайл в дизеловите мотори на Volvo.

От компанията обаче обявиха, че до момента няма информация за катастрофи или наранявания на хора по тази причина.

Според шведски източници, този технически проблем засяга основно 4-цилиндровите дизелови двигатели на Volvo, произвеждани между 2014 и 2019 година. Говорителят на Volvo Щефан Елфстрьом пък заяви, че сервизната акция е за моделите V40, V60, V70, S80, XC60 и XC90.

Сервизната акция идва в труден момент за Volvo, който е собственост на китайския гигант Geely, тъй като компанията отчете спад на печалбата въпреки нарастването на продажбите.Тагове: сервизна акцияволвоvolvovolvo v40volvo xc60volvo xc90volvo s80volvo v70дизелови двигателиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ