www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Най-после: Corvette C8 Stingray с двигател пред задния мост

19.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4433 прочитания
A+ | A-

След напрегнато очакване, основно в Северна Америка, новият Corvette C8 с двигател пред задния мост вече е факт, като получава и означението Stingray.

Амбициите на GM са новият Corvette C8 Stingray да е съперник на Audi R8 и Porsche 911, но само времето ще покаже дали тези прогнози ще се потвърдят. Със сигурност, американският модел вече има едно сериозно предимство и това е цената – базовата му цена ще е под 60 000 долара.

Както и се очакваше, новият Stingray получава 6,2-литров V8 двигател, дериват на агрегата LT1 от актуалния модел. Той носи означението LT2 и с Z51 Performance Package има мощност 495 конски сили, осигурени от могъщия атмосферен мотор. Двигателят задвижва задните колела чрез 8-степенен автоматик с два съединителя. За феновете на механичните трансмисии е предвидена възможността за смяна на предавките с перца на волана, нищо повече.

Все още не е потвърдена информацията, че Corvette C8 ще има и по-скромни версии с мотори с обем от 4,2 до 5,5 литра, като тук трябва да се появят и агрегати с по две турбини.

Дизайнът на новия Stingray използва вече познати елементи от оформлението на С7, особено що се отнася до стоповете и предницата. Моделът ще има и кабрио версия, а малко по-късно ще бъде представен и състезателният вариант.

Що се отнася до скоростта и динамиката, създателите на колата обещават 320 км/ч за версиите без ограничител и ускорение от 0 до 96 км/ч за по-малко от 3 секунди.Тагове: corvettecorvette c8corvette c8 stingrayнов моделкорвет с8шевролетgmНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ