www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo иска да спести над 200 милиона долара

18.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2139 прочитания
A+ | A-

Volvo планира да намали разходите си с 2 милиарда шведски крони или 214 милиона долара, като мярката се налага заради пораженията, които понася компанията заради търговската война между САЩ и Китай.

Почти всички големи автомобилни компании вече обявиха затягане на коланите, тъй като печалбите им страдат от различни търговски конфликти, сериозните инвестиции, направени в електромобилите и автономните технологии, както и от спада на продажбите на редица ключови пазари.

Volvo вече коригира производствените си планове, а намаляването на разходите трябва да облекчи натиска от различните мита и такси, които трябва да плаща компанията за достъп до различни пазари. Първата стъпка е намаляването на разходите за 750 служители, които не са на трудов договор, основно съветници.

Според главният изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон това ще донесе икономии в размер на 1 милиард крони от юли нататък в рамките на една година, а следващите ограничения на разходите трябва да станат ясни и да влязат в сила през първата половина на следващата година.Тагове: европапродажби на автомобилинисанволвоfcanissanvolvoспад на пазараикономиинамаляване на разходитеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ