www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кой губи най-много продажби в Европа?

17.07.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3225 прочитания
A+ | A-

През юни продажбите на нови автомобили в Европа спаднаха с 7,9%, като най-сериозен е спадът при Nissan, Volvo и FIAT Chrysler.

През миналия месец новите регистрации в Европа са 1,49 милиона, а за юни 2018 те са били 1,62 милиона, като част от спада на продажбите се дължат и на това, че този юни имаше два работни дни по-малко в сравнение с миналия.

За първата половина на годината спадът на продажбите в Европа е 3,1 процента. В този спад се събират по-слабите резултати на развитите пазари, новото свиване на пазара в Китай, както и колебанията на развиващите се пазари, като от своя страна това може допълнително да ограничи прогнозите на автомобилните компании за приходите и печалбите им за 2019 година.

При Nissan спадът през юни в Европа е 26,6 процента, като със сериозен спад са и моделите на Volvo – 21,7 процента.

При FCA нещата са по-скромни – спадът е 13,5%,  а над 10 процента срив е още само BMW. За VW Group спадът е 9,6%, а при Daimler и PSA свиването на продажбите е с 8,2 процента. От големите компании най-скромен е спадът в резултатите на Renault – минус 3,9%.Тагове: европапродажби на автомобилинисанволвоfcanissanvolvoспад на пазараНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ