www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Верн: Имам условия, за да се върна във Формула 1

17.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2401 прочитания
A+ | A-

Жан-Ерик Верн е първият двукратен световен шампион в историята на Формула Е призна, че може да се върне във Формула 1, където кара от 2012 до 2014 за Toro Rosso, но има условия за това. И най-важното е, да получи покана от някои от големите отбори в световния шампионат.

„Ако това стане, вероятно ще се съглася – призна французинът. – По-рано в кариерата ми във Формула 1 карах за отбор, който беше в средата на колоната, това е нещо нормално – трябваше да покажа на какво съм способен. Но вече няма какво да доказвам, не се налага да карам за отбор от средата на класирането.

„Не ми е интересно да се боря за осмо или девето място, да знам, че понякога ще спечеля точки, друг път – не – допълни Верн. – Не искам да се върна във Формула 1 и да се окажа в ситуация, в която вече съм бил.

„Много повече ми харесва във Формула Е, тук се боря за победи и титли, карам за водещия тим в шампионат, който бързо набира популярност.

„Никой не знае какво ще стане с Формула Е след 3 години, но аз се намирам в добра позиция. Ако получа предложение, като тук ключовият момент е „ако”, от някой от водещите отбори във Формула 1, то ще го разгледам, но засега не съм получил нито една оферта.”Тагове: формула еформула 1жан-ерик вернотборипредложениеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ