www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault атакува Китай с електромобили

17.07.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2494 прочитания
A+ | A-

Renault Zoe е лидерът на европейския пазар на електромобили, а сега идва и следващата стъпка в развитието на електрическата програма на френската компания – лансирането на успешните й електрически модели на други пазари. Като Китай.

Китай е най-големият пазар на автомобили и електромобили в света, а това означава, че за вниманието на клиентите там се борят много местни, чуждестранни и смесени компании.

Renault произвежда съвместно с няколко компании коли в Китай, като една от тях – Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) е избрана да е партньор на французите при производството на електромобили.

Затова Renault и JMCG наложиха сериозни промени във вече съществуващата смесена компания – JMEV, в която Renault ще е основен акционер и внася 128,5 милиона долара от капитала й.

Досега JMEV беше сред малките играчи на пазара в Китай с около 50 000 продажби за 2018 година, като през 2017 тя реализира 38 000 коли.

Все още обаче не са обявени моделите, които ще произвежда JMEV и с които Renault планира да си извоюва по-сериозно присъствие на китайския пазар на електромобили.Тагове: електромобиликитайреноrenaultjmevпроизводство на електромобилипазар на електромобилиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ