www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes спира X-Class?

16.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4304 прочитания
A+ | A-

Кампанията за намаляване и опростяване на гамата на Mercedes съвсем скоро ще започне да взима жертви и сред първите се очаква да е пикапът на марката X-Class. Засега обаче това са само слухове и спекулации, тъй като Automotive News цитира само анонимни източници от компанията, които предричат нерадостна съдба на X-Class.

Миналата година продажбите на пикапа стигнаха 16 700 бройки в Европа, Австралия и ЮАР, като това е според очакванията на Mercedes и моделът не генерира очакваните от него приходи. Освен това, несигурността около бъдещето на съюза на Daimler с Renault-Nissan също има значение за това, все пак пикапът е леко променена версия на популярния Nissan Navara.

Производството на X-Class е в Барселона, а пикапът така и не успя да достигне очакваните нива на продажби, включително и в Германия, но основната причина за това е висока му цена. В Германия базовата цена на луксозния пикап е 37 294 евро, а версията с V6 мотор тръгва от 48 790 евро, което може да се сравни с цената на класиката Ford F-150, при това във вариант Platinum в Щатите.Тагове: mercedesmercedes x-classnissan navaraнисан наварамерцедес х-класпикаплуксозен пикапНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ