www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

TVS Apache RTR 200 - първият индийски алкомотоциклет

15.07.2019 | Авто новини: На 2 гуми » На 2 гуми | Автор: Jordan Lukanov | 3572 прочитания
A+ | A-

TVS Apache RTR 200 - първият индийски алкомотоциклет

Индийската фирма TVS, третият по обем продажби мотопроизводител в страната и производствен партньор на компанията BMW Motorrad, представи първия местен мотоциклет, способен да работи на етанол. Става въпрос за серийната версия в концептуален вид на "алокохолния" TVS Apache RTR 200 Fi E100 беше показан още на изложението Auto Expo 2018.

Външно новата версия се отличава от популярния модел TVS Apache RTR 200 4V по бяло-зелената окраска и надписите Ethanol върху резервоара. Но 200-кубиковият едноцилиндров двигател е сериозно модифициран: той има повишена степен на компресия и повишена производителност на двуточковата инжекционна система.

В резултат на това паспортните данни почти напълно съвпадат с бензиновата версия: 20,7 к.с. мощност, 18,1 Нм въртящ момент и максимална скорост от 129 км/ч. Но за увеличеното потребление на гориво компанията скромно мълчи. Известно е само, че емисиите на вредни вещества при модификацията с етанол се намаляват с 35%. Решаващ аргумент за индийския клиент би трябвало да стане цената на горивото етанол, което в Индия сега е с 62% по-евтино от бензина.


TVS Apache RTR 200 - първият индийски алкомотоциклетTVS Apache RTR 200 - първият индийски алкомотоциклет

Тагове: BMW MotorradTVSApacheRTR 200първиятиндийскимотоциклететанол

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ