www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mini може да стане изцяло електрическа марка

15.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 3901 прочитания
A+ | A-

Mini вече показа първия си сериен електрически модел, но развитието на британския бранд на BMW в тази посока може да се окаже много по-сериозно.

Според списание Autocar, до 2030 година Mini може да се превърне в марка, която произвежда и предлага само електромобили. А интересът към подобно развитие е сериозен, като се има предвид, че 40 000 клиенти вече заявиха интерес онлайн към Mini Electric.

„Ограниченията на бензиновите и дизеловите автомобили, които влизат в сила във все повече от големите градове, както и нарастващият интерес на купувачите към електромобилите може да доведат до там, че Mini да се концентрира изцяло върху електромобилите”, заяви Петер Шварценбауер, който е член на борда на директорите на BMW и отговаря пряко за развитието на Mini.

Шварценбауер обаче потвърди, че и в BMW са останали изненадани от интереса към евентуалното електрическо бъдеще на Mini.

„Никога досега не сме виждали нещо подобно, когато става въпрос за интереса към електрическия модел на Mini – обясни Шварценбауер. – Смятам, че най-добрите времена за Mini тепърва предстоят.

„2030 година не е случайно избрана, тъй като интересът на купувачите към електромобилите е обвързан с това, че те искат коли с по-голям пробег, а след 2030 ще имаме възможност да им предложим много повече в това отношение. Стъпка по стъпка ние електрифицираме гамата на Mini и тепърва ще набиране скорост.”Тагове: електромобилиминиminiразвитие на маркатаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ