www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Летен театрално-музикален фестивал в "Нов театър" НДК

01.07.2019 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 3577 прочитания
A+ | A-

Летен театрално-музикален фестивал в "Нов театър" НДК

В „Нов театър“ НДК започва първото издание на „Летен театрално-музикален фестивал“, който ще се проведе през целия месец юли. Любителите на театралното и музикално изкуство ще бъдат зарадвани с една вълнуваща алтернатива на културния живот в София. Известни творци – актьори, режисьори и драматурзи, както и проспериращи и амбициозни млади таланти, обединяват усилията си в създаването на атрактивния „Летен театрално-музикален фестивал“.

Жителите и гостите на София ще имат възможност да се насладят на театрални спектакли, които са изкушени от музикалното изкуство и са с подчертана музикална насоченост. Фестивалът представя също и концерт-спектакли на талантливи млади изпълнители, както и рок-група „Епизод“.

В програмата са включени видеозаписи на мюзикъли като „Исус Христос суперзвезда“, „Чикаго“, „Зоро“ и други създадени от Националния музикален театър. Присъстват също филми с подчертано музикално присъствие, „Малка нощна приказка“ с участието на Тодор Колев, както и документалните – за живота и творчеството на Михаил Белчев – „Един живот песен“ и „Процесът „Чикаго“, за създаването на мюзикъла „Чикаго“.

„Летният театрално-музикален фестивал“ ще срещне зрителите с най-новия спектакъл на „Нов театър“ НДК – „Котка върху горещ ламаринен покрив“ на Т. Уилямс и музиката на Дж. Гершуин и Нина Симоне и харизматичното участие на Йоана Буковска-Давидова. Премиера ще има спектакълът на Мира Радева и Ал. Кипров – „Мъжете на Едит Пиаф“ с музиката на Едит Пиаф.

Премиера ще има и концерт-спектакъла на „Епизод“ по романа на Неда Антонова и музиката Симеон Христов. Ще ви срещнем с авторският спектакъл на Недялко Йорданов „Две жени без да се смята мъжът“ по музика на Хайгашот Агасян. От театралните спектакли програмата включва още: „Отворена брачна двойка“ със специалното участие на Мая Бежанска, Пьотр Кшемински и др., композитор – Дони; „Невъзможна любов“ от Роси Русева и музика Жоро Стоев; „Два билета за Париж“ с режисьор Робин Кафалиев и др.

Програмата на фестивала можете да видите тук: http://newtheatre.bg/


Летен театрално-музикален фестивал в "Нов театър" НДКЛетен театрално-музикален фестивал в "Нов театър" НДКЛетен театрално-музикален фестивал в "Нов театър" НДКЛетен театрално-музикален фестивал в "Нов театър" НДК

Тагове: ЛетентеатралномузикаленфестивалНов театърНДКНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ