www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nissan LEAF начело в рейтинга Green NCAP

12.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 4477 прочитания
A+ | A-

Nissan LEAF начело в рейтинга Green NCAP

През изминалата пролет в Европа заработи още един автомобилен рейтинг: Green NCAP. Той е учреден от асоциацията Euro NCAP, но няма отношение към краш-тестовете.

Вместо това експертите провеждат експлоатационни и лабораторни изпитания на автомобили, поставяйки на машините две оценки - за чистота на отделяните емисии и енергетична ефективност (максимум по десет бала за всяка дисциплина). Вътре във всяка група се провеждат изпитания от няколко типа проверки (студен старт, каране в икономичен и спортен режим, по писта и т.н.), а за крайния рейтинг се използва системата с петте звезди, както и при краш тестовете.

През пролетта бяха проверени 12 екомобила, като най-висока оценка получиха BMW i3 и Hyundai Ioniq Electric. На този етап в ръцете на експертите попаднаха едва пет автомобила, като резултатите са доста любопитни.

Рекордьор очаквано стана елмобилът Nissan Leaf от второ поколение, който заработи 10 бала за чистота и 8,5 бала за енергоефективност. Най-голяма изненада предизвика дизеловият седан Mercedes C 200 d 4Matic с "автомат", който също изкара максималната "десетка"!

Това е благодарение на якия филтър. Енергийната ефективност на дизелови мерцедес експертите оцениха обаче с 5,3 бала и затова крайната оценка е три звезди от максимума пет.


Nissan LEAF начело в рейтинга Green NCAP

Тагове: NissanLEAFначелорейтингаGreen NCAPEuro NCAP

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ