www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

FIAT инвестира 700 милиона евро в електрическия 500

12.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Georgi Ivanov | 4454 прочитания
A+ | A-

FIAT Chrysler планира да инвестира 700 милиона евро в развитието и производството на електрическия 500 за моделната 2020 година, като целта е новият модел да е сред лидерите в този сегмент. Предишният 500е накара покойният Серджо Маркионе да призове клиентите на FIAT да не си го купуват защото носи само загуби на компанията, а с този ход FCA сега демонстрира, че проваленото сливане с Renault на стойност 35 милиарда долара вече е част от миналото.

Голяма част от тази инвестиция отива в завода Мирафиори в Торино, а тя е част от плана на FCA да инвестира 5 милиарда евро в Италия до 2021 година.

Главният оперативен директор на FCA за Европа, Близкия Изток и Африка Пиетро Горлие обяви, че плановете са за 80 000 бройки годишно от новия електрически 500, който ще е първият модел на FIAT с батерии, който ще се предлага в Европа.

В Мирафиори се трудят 3500 работници, но заводът е един от най-слабо натоварените в световен мащаб и в момента работи с под 10% от капацитета си.

Производството на новия електрически 500 ще започне през второто тримесечие на 2020 година, допълни Горлие, а целта на италианския модел е да се състезава на пазара с новото електрическо Mini.

Гамата на FIAT в последните години представлява основно различни версии на 500, които се продават добре основно в Италия.Тагове: фиатфиат 500електрически 500мирафиориториноинвестицияfcaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "