www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Haas F1 загуби основния си спонсор

11.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1527 прочитания
A+ | A-

Броени дни преди началото на Гран при на Великобритания американският тим във Формула 1 Haas загуби основния си спонсор Rich Energy. Британската компания за енергийни напитки обяви вчера, че прекратява едностранно договора си с Haas заради слабото представяне на тима този сезон. През миналата година Haas се бори с Renault за 4-ото място при конструкторите, остана 5-и, но този сезон е по-назад и е близо до дъното на класирането.

„Целта ни беше да победим Red Bull, но в Австрия се оказахме зад Williams, което е неприемливо”, се казва в публикацията на Rich Energy в Twitter.

Haas заема предпоследното 9-о място, но е само на 6 точки от шестия в класирането при конструкторите – Alfa Romeo.

Тази година Rich Energy успя да осигури сериозно количество негативни новини за Haas, основно заради съдебното дело, което компанията загуби срещу Whyte Bikes, тъй като компанията доказа, че от Rich са откраднали логото й и фирмата за енергийни напитки вече няма право да го ползва.

По време на съдебната битка шефът на Haas Гюнтер Щайнер заяви, че проблемите на Rich Energy не засягат отбора и единственото, което е важно за него е да знае навреме дали ще се ползват логата на компанията или не.

Най-вероятно днес ще има официална реакция от страна на Haas на края на отношенията на тима със спонсора.Тагове: формула 1haasrich energyосновен спонсорраздяласезон 2020Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "