www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

FCA: Беше смело да поискаме сливане с Renault

11.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 904 прочитания
A+ | A-

Сливането на FCA и Renault, предложено от италианско-американската компания през май е било „смело действие”, но в преговорите във FCA са разбрали, че условията за сделката не са подходящи. Това заяви президентът на FCA Джон Елкан (на снимката с Майк Манли) в интервю за италианския вестник La Stampa.

През юни FCA се отказа от преговорите с Renault, като от компанията обясниха, че обсъждането на сделката е станало „безпредметно” след сериозна политическа съпротива от страна на Париж и зле прикритото неодобрение на Nissan.

„Сливанията се осъществяват трудно и трудно се управляват – обясни Елкан пред италианския вестник. – Трябва да са налице подходящите условия, за да стане една сделка и е важно да се откажеш навреме, когато тези условия не са налице. FCA като компания е готова за предизвикателствата на новата ера.”

Откъси от интервюто на Елкан бяха разпространени от FCA преди излизането на новия брой на вестника.

Последното изречение от цитата на Елкан обаче успя да привлече най-сериозно внимание, тъй като при преговорите с Renault много анализатори бяха на мнение, че FCA на практика няма какво да предложи по отношение на развитието на автомобилите за близко бъдеще. Компанията не участва в електрификацията на автомобилите, където Renault-Nissan е един от лидерите и също така FCA не присъства и на картата на тези, които работят усилено за налагането на автономните и свързани автомобили, където обаче изостава и френският гигант.Тагове: реноfcarenaultnissanrenault-nissanджон елкансливанеотказla stampaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ