www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Огромен елмобил за юбилея на Бентли (много видео)

10.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 3112 прочитания
A+ | A-

Огромен елмобил за юбилея на Бентли (много видео)

Bentley показа голям електрически концептуален автомобил с името EXP 100 GT, който е призван да даде представа за свръхскоростна кола от клас Gran Tourer, образец 2035 година. Премиерата се състоя в щаб квартирата на компанията в Крю - в рамките на честванията на 100-годишния юбилей на британската марка.

Дължината на елмобила, построен от алуминий и карбон, съставлява 5.8 метра, а широчината е 2.4 метра. Независимо от използваните леки материали, масата на огромния концепт е равна на 1900 килограма.

Отличителна външна черта е масивната радиаторна решетка, разделена наполовина от медна полоса, както и коничните предни фарове. За Bentley EXP 100 GT е предвидена система за напълно автоматично управление.

На разположение на шофьора и двамата пътници е специален "цифров" асистент. По време на пътуването той може да изпълнява различни интерактивни и информационни функции - например, да разкаже за забележителностите, разположени покрай маршрута.

Общуването с виртуалния помощник става с помощта на гласа или жестове, които се разпознават от кристални елементи на предния панел и централната конзола. За настроението отговарят специални датчици и изкуствен интелект - електрониката извършва оптимални настройки на климатроника, осветлението и музикалната система в зависимост от съвкупността на множество фактори.

В движение Bentley EXP 100 GT се привежда от четирли елмотора, които сумарно произвеждат от 800 до 1340 к.с. и 1500 Нм въртящ момент. Елмобилът се ускорява от място до първата "стотица" за 2,5 секунди с максимална скорост 300 км/ч. Без презареждане концептът може да преодолее до 700 км, а 80% от новата енергия в акумулаторите може да се попълни само за 15 минути.Огромен елмобил за юбилея на Бентли (много видео)

Огромен елмобил за юбилея на Бентли (много видео)Огромен елмобил за юбилея на Бентли (много видео)

Тагове: ОгроменелмобилюбилейБентлиBentley

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "