www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Формула 1 остава на "Силвърстоун" за още 5 години

10.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2092 прочитания
A+ | A-

Организаторите на Гран при на Великобритания и Liberty Media официално обявиха днес, че състезанието остава за още 5 години в календара на Формула 1, до края на 2024 година.

„Силвърстоун” беше една от пистите, заплашени с изпадане от календара, тъй като досегашният й договор изтичаше в края на 2019. Това стана, след като организаторите на състезанието активираха клаузата в контракта, подписан с Бърни Екълстоун през 2009, която ги вади от календара за периода 2020-2026, ако не искат да приемат увеличаването на таксата за провеждане на състезанието с 5% всяка година, което щеше да я вдигне до 26 милиона лири.

Освен това, в последните месеци от Liberty Media обявиха, че имат интерес от организиране на старт от Формула 1 по улиците на Лондон, което също ускори преговорите.

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери обяви днес, че състезанието остава на „Силвърстоун” „поне за още 5 години”, а през 2018 британската писта събра най-много зрители за неделния старт – над 140 000. Отделно от това, пистата до Оксфорд е и единствената, която е с пълни трибуни още за свободните тренировки в петък, а през 2018 общата посещаемост за уикенда достигна 340 000 човека.

„Силвърстоун” е собственост на Британския клуб на автомобилните пилоти (BRDC) и не получава обществено финансиране за провеждането на стартовете във Формула 1 или други състезания.Тагове: формула 1силвърстоунгран при на великобританиянов договорsilverstoneчейс кериНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ