www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пазарът в Китай отново се свива

10.07.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2243 прочитания
A+ | A-

Пазарът на нови автомобили в Китай най-вероятно ще преживее нов спад, което противоречи на по-ранните прогнози, че за 2019 пазар №1 в света ще запише нулев ръст. Данните идват от анализаторите, които обявиха, че през юни пазарът в Китай е записал 12-и пореден месец със спад на продажбите.

Прогнозата беше потвърдена и от Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM), като продължаващият спад на продажбите все още няма напълно достоверно обяснение, което да се приема от индустрията и специалистите.

Продажбите на нови коли в Китай спаднаха за първи път миналата година от 90-те насам, като прогнозата за 2019 е, че спадът ще е по-малък от 5%. Очаква се, че правителството в Пекин ще се опита да подкрепи пазара, но все още няма потвърдени мерки.

През 2018 продажбите на нови коли в Китай спаднаха с 2,8%.

Продажбите на електромобили и хибриди в Китай набират скорост, но общите продажби на нови коли остават неубедителни – 12,3 милиона автомобили за първите 6 месеца на тази година, което е с 12,4% по-малко в сравнение със същия период на 2018.Тагове: китайпродажба на нови колиспадпазар №1Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ