www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Йос не иска кара с Макс в Льо Ман. Поне засега

09.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2688 прочитания
A+ | A-

Бившият пилот във Формула 1 Йос Верстапен обясни, че поне за момента не планира съвместно участие със сина си Макс в „24 часа на Льо Ман”. Макс обяви по-рано, че би искал да стартира с автомобил на Aston Martin в легендарната надпревара в един екипаж с баща си.

За сезон 2020/2021 в световния шампионат за издръжливост и Льо Ман ще се появи нов клас – т.нар. „хиперавтомобили” ще сменят сегашния LMP1, където се състезават най-мощните и бързи прототипи. Aston Martin планира да участва с Valkyrie, който се разработва с тима на Макс Red Bull.

„Сега изобщо не гледаме към Льо Ман – поясни Йос. – Изцяло сме фокусирани върху представянето на Макс във Формула 1. Първо трябва да спечелим световната титла във Формула 1, това е главната ни цел, всичко останало не е толкова интересно.”

Йос вече има победа в Льо Ман – през 2008 той спечели първото място в клас LMP2, а през 2009 се пробва и в клас LMP1.

47-годишният Йос Верстапен официално сложи край на състезателната си кариера в началото на века, но от време на време се пуска в аматьорски състезания.

„Сега участието ми в състезание е хоби, не карам за победи”, допълни Йос, който се състезава във Формула 1 от 1994 до 2003 година.Тагове: 24 часа на льо манмакс верстапенйос верстапенастън мартинaston martinred bullред булформула 1Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ