www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нова технология на Jaguar Land Rover помага да намалим стреса (видео)

09.07.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 1196 прочитания
A+ | A-

Нова технология на Jaguar Land Rover помага да намалим стреса (видео)

Jaguar Land Rover проучва нова технология с изкуствен интелект, която да познава емоциите ни докато шофираме и същевременно да адаптира настройките в купето, за да осигури благоденствието на водача. Системата използва обърната към шофьора камера и биометрично отчитане, за да наблюдава и разбира настроенията на водача и да адаптира настройките в купето, включително климатика, медията и светлините.

Настройките се променят в зависимост от израженията на лицето, за да помогнат в справянето със стреса. Интересно е да се отбележи, че редица проучвания в световен мащаб сочат, че 74% от хората се чувстват стресирани или са под напрежение всекидневно.

Новата технология на Jaguar Land Rover ще използва модерни технологии с изкуствен интелект, за да се адаптира с нюансите в израженията на лицето на водача и да имплементира настройките автоматично след време. Така системата ще научи предпочитанията на шофьора и ще прави изключително подходящи корекции. Настройките за персонализиране могат да включват смяна на амбиентното осветление към по-успокояващи цветове, ако системата разпознае, че водача е под стрес, може да пусне любимия плейлист, а при прозявка или други знаци, че човек е изморен - да намали температурата.

Jaguar Land Rover изпробва подобна технология и за пътниците на задния ред с камера, монтирана в облегалката за главата. Ако системата улови знаци, че човекът е уморен, може да намали светлините, да затъмни прозорците и да увеличи температурата отзад, за да помогне на пасажера да заспи или да се успокои.

Д-р Стив Айли, главен медицински директор на Jaguar Land Rover, споделя: „Придвижвайки се към бъдеще с автономно управляващи се автомобили, нашияТ фокус продължава да е върху водача. С помощта на научни изследвания за личното благосъстояние, можем да гарантираме, че нашите клиенти ще пътуват комфортно, ще бъдат ангажирани и внимателни във всички сценарии на шофиране, дори и при монотонни пътувания по магистралата. "

Новата система за разпознаване на настроения е набор от технологии, които Jaguar Land Rover проучва, като част от визията си да подобри удоволствието от шофирането и да превърне луксозния автомобил в „храм на спокойствието“. Софтуерът на системата е следващо поколение на съществуващата технология за проследяване на водача на Jaguar Land Rover. На разположение във всички превозни средства на британската компания е мониторът за състояние на водача, който е способен да открие дали шофьорът започва да се чувства сънлив, за да даде предупреждение за почивка.Нова технология на Jaguar Land Rover помага да намалим стреса (видео)Нова технология на Jaguar Land Rover помага да намалим стреса (видео)

Тагове: НоватехнологияJaguarLand Roverстресвидео

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "