www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Китай намери начин да добива по-евтин литий

08.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1624 прочитания
A+ | A-

Развитието на батериите за електромобили е нещо, много важно за Китай, където подобряването на качеството на въздуха в големите градове е изключително належаща задача. Затова и Китай официално наложи форсираното навлизане на пазара на електромобили и хибриди.

Сега обаче, също от Китай, идва важна новина, която ще има значение за производството на батерии за електромобилите в цял свят. Литият е основен елемент при изграждането на модерните батерии, а високата му цена държи и техните цени високи.

На международния пазар цената на един кубичен тон литий е между 12 000 и 20 000 долара, то сега тези цени ще спаднат сериозно. Според вестник South China Morning Post Китай вече разполага с технология за достъп на литий, с която цената на един кубичен тон е вече 2 180 долара, като промяната идва от новия начин за извличане на ценния метал.

Изданието прави уговорката, че има сериозна разлика между цените за добив на лития и нивата, на които той се търгува, но според много анализатори, на пазара вече се очаква спад на цената на лития, но никой не се наема да прогнозира колко точно ще е този спад.

Китайската държавна компания Qinghai Lithium Industry вече добива литий по новата технология, но единствените резултати засега са запазването на високите цени на международния пазар и увеличаването на печалбата на компанията с над 50%.

В Китай се произвеждат около 70% от всички литиево-йонните батерии в световен мащаб, въпреки че страната има сравнително бедни запаси от литий.Тагове: литийкитайдобивминидобив на литийНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ