www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Lamborghini: Формула 1 е твърде скъп проект

08.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2089 прочитания
A+ | A-

Шефът на Lamborghini Стефано Доменикали отново отхвърли спекулациите, че италианската марка може да влезе във Формула 1, които пък са свързани с очакванията, че гигантът VW Group най-после ще се престраши да стартира в световния шампионат, като се смята, че това ще стане с някоя от луксозните му марки.

Доменикали, който в близкото минало беше шеф на тима на Ferrari във Формула 1, заяви, че този шампионат не представлява интерес за Lamborghini.

„Това не е проект, който да стои пред нас – обясни Стефано пред Corriere dello Sport. – Според нас, Формула 1 изисква твърде много инвестиции.”

Доменикали, който стана главен изпълнителен директор на Lamborghini през 2016 поясни и защо се получава тази разлика между двете известни италиански марки.

„Ferrari като компания е създадена като моторспорт тим, докато Lamborghini се появява на този свят като производител на автомобили.

„В момента проучваме възможностите за подсилване на платформите, с които вече разполагаме в областта на моторните спортове, като за нас е важно всеки шампионат, в който участваме, да ни носи възвращаемост на инвестициите.”

Между 1989 и 1993 година Lamborghini участва във Формула 1 като доставчик на двигатели на няколко отбора: Lola (на снимката), Lotus, Ligier, Venturi, Minardi и Larousse, като за 80 старта постигна един подиум.

А за сезон 1991 легендарният Мауро Форгиери създава болида Lambo 291, който се използва от италианския тим Modena, но той не успя да спечели точки.Тагове: формула 1стефано доменикалиламборгинилолаvw grouplamborghiniНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ