www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Колекционерски тираж за роудстъра Lister LFT-C

04.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 2722 прочитания
A+ | A-

Колекционерски тираж за роудстъра Lister LFT-C

Възродената преди шест години британска марка Lister се опитва да се закрепи сред пазара на екзотични автомобили. Компанията се зае с производството на спортните коли Knobbly по стари спецификации, изработи купето LFT-666 (първоначално представено под името Thunder) и анонсира топ мощен кросоувър.

Тези дни компанията представи роудстърa Lister LFT-C или открита версия на модела LFT-666. Както и при купето, по същество пред нас е тунинг версия на автомобила Jaguar F-Type R със задно задвижване и компресорен двигател V8 5.0.

Двигателят е доработен и с увеличена мощност от 550 до 675 к.с. и въртящ момент от 680 до 720 Нм. Lister има пренастроено окачване и оригинални колела с диаметър 21 цола. Поставени са карбонови брони с вградени аеродинамични елементи.

В салонът преобладава скъпата кожа. Роудстърът с маса 1650 кг може да се ускори от място до 60 мили в час (97км/ч) за 3,2 секунди с максимална скорост 335 км/ч. Колекционерският статус на хиперколата се затвърждава от едва десетте предвидени бройки на цена от 139 хиляди британски паунда.


Колекционерски тираж за роудстъра Lister LFT-CКолекционерски тираж за роудстъра Lister LFT-CКолекционерски тираж за роудстъра Lister LFT-CКолекционерски тираж за роудстъра Lister LFT-C

Тагове: КолекционерскитиражроудстърListerLFT-C

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ