www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

General Motors инвестира €20 млн в Торино

18.07.2011 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: | 615 прочитания
A+ | A-

- Развойният център за задвижващи системи на GM в Торино (GM Powertrain Engineering Center Torino) инвестира 20 милиона евро
- Пълният размер на инвестициите от създаването на центъра през 2005 година вече достига 50 милиона евро
- В момента центърът функционира с пълния си капацитет
- Новите проекти изискват допълнително разширяване

General Motors ще инвестира 20 милиона евро в развойния център на компанията в Торино през следващите четири години. Тази сума ще се прибави към инвестицията от 30 милиона евро направена при създавенето му през 2005 година. Центърът в Торино отговаря за проектирането на всички дизелови двигатели за леки автомобили в рамките на General Motors, включително и тези за Opel/Vauxhall, техните управляващи системи, както и авангардни технологии в областта на хибридите и конвенционалните задвижващи агрегати.
Новата инвестиция ще позволи на центъра да изгради три нови съоръжения за динамични тестове на двигатели, едно климатично съоръжение, едно за изследване на шум и вибрации и един динамичен стенд включващ ходовата част. Петте нови тестови стенда допълват вече съществуващите 15. Те позволяват извършване на виртуална симулация на цял автомобил, като по този начин значително ще се намали времето за проектиране, разработване и настройки при бъдещите развойни програми за двигатели. Климатичният стенд например, ще позволява симулация на температури в диапазона от -40 C° до +70 C° и вариации на надморската височина в рамките на 3000 метра. Стендът за работа по шума и вибрациите ще се използва по врема на фазите на проектиране и разработка на нови мотори и ще помогне за намаляване на шума и вибрациите. Така нареченият дино-стенд ще започне да функционира през втората половина на 2011 година и ще позволява извършване на тестове на емисиите на автомобили.
Като съществен елемент от офанзивата на GM в областта на разработките на нови двигатели и в частност на тези на Opel, центърът в момента функционира при пълен капацитет. Към края на 2011 година, 15-те съществуващи тестови съоръжения ще започнат да работят на двусменен режим, с възможност за използване и на трета смяна при напълно автоматизирана работа. 
В процеса на развитие центърът ще разполага с 20 тестови стенда, един дино-стенд с включване на ходовата част и няколко лаборатории, чиято дейност включва разработка и оптимизиране на резлични компоненти по двигателите.
Инвестиционната програма бе официално обявена по време на откриването на външните въоръжения на центъра. “Новата инвестиция е още един израз на експертния опит и компетентността на нашия център. Дизеловите двигатели ще продължат да играят важна роля в автомобилната индустрия и инвестицията ярко демонстрира факта колко значимо е развитието и оптимизирането на дизеловите  технологии за GM и в частност за Opel”, отбелязва Пиерпаоло Антониоли, управляващ директор на развойния център. “Тясното ни сътрудничество с доставчиците и местните институции, като разположеният в същия район политехнически университет, е важно предимство за нашия център и е изключително приветствано в рамките на GM.”
“Днес ние сме невероятно щастливи да отбележим завършването на нашия кампус, който формирахме и моделирахме заедно с Politecnico,” допълва Антониоли. “Това ще направи нашия център още по-привлекателно място за работа на инженерите, които създават авангардни технологии за днешния и утрешния ден.”Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ