www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Geely остава акционер във Volvo Trucks

01.07.2019 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Georgi Ivanov | 2855 прочитания
A+ | A-

Китайският гигант Geely има дългосрочни планове за инвестицията си в шведския производител на камиони AB Volvo, обяви източник от компанията, който опроверга информациите, че Geely планира да продаде дела си.

През юни миналата година Geely стана акционер №2 по акции с право на глас в компанията, след като събра дял от 8,2%, които се равняват на 14,9 процента от акциите с право на глас. Тези действия на Geely дойдоха, след като компанията купи 10-процентен дял в най-големия съперник на Volvo – Daimler, а тази сделка породи въпроси в Швеция какви са намеренията на китайците по отношение на една от най-големите компании в страната.

Малко по-рано тази година Geely Sweden Financials Holding AB взе кредит от 400 милиона евро, обезпечен с акции на Volvo AB, които позволяват след 3 години да има размяна на дълг срещу собственост, като това беше изтълкувано като първи знак, че китайците може да се откажат от компанията.

Говорител на Volvo Trucks пренасочи всички тези въпроси към Geely, откъдето обаче все още няма официална позиция.Тагове: geelyvolvovolvo trucksпроизводство на камиониакционердял в компаниятаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ