www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ferrari няма да обжалва "грешното" решение

01.07.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3189 прочитания
A+ | A-

Ferrari обяви снощи, че няма да обжалва решението на стюардите за инцидента между Макс Верстапен и Шарл Льоклер, въпреки че италианците са на мнение, че отсъждането е „грешно”.

Макс и Шарл се удариха в завой №3 на 69-ата обиколка, когато холандецът атакува лидера от вътрешната страна, но на излизане от завоя му затвори пътя и го избута извън пистата.

Льоклер заяви, че съперникът му е нарушил правилата, а няколко часа след финала стюардите заявиха, че случката между двамата е състезателен инцидент и няма да има наказания.

Шефът на Ferrari заяви, че не е съгласен с това решение, но допълни, че отборът няма да обжалва, за да „подкрепи спорта”.

„Мнението и позицията на Ferrari е следната: ние все още вярваме, че това решение е грешно, вярваме, че Шарл Льоклер остави достатъчно място на Макс, последва удар и Макс го избута извън трасето – обясни Биното. - Вярваме, че в това отношение правилата са ясни и тези правила вече са се прилагали в предишни състезания.

„Но ние напълно уважаваме решението на стюардите, но мисля, че като фен на Ferrari, какъвто съм аз, трябва да обърнем страницата и да гледаме напред.”

Ferrari участва много активно в сагата с преразглеждането на наказанието на Себастиан Фетел от Канада, което се оказа пълно фиаско и германецът загуби победата си в Монреал.

Биното потвърди, че Скудерията има възможности да обжалва решението на стюардите, но няма да го направи, тъй като това е в „интерес на спорта”.Тагове: формула 1гран при на австриярешение на стюардитематиа бинотошарл льоклеробжалванеинтерес на спортамакс верстапенНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ