www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

1.0-литровият EcoBoost на Ford за 11-и път Международен двигател на годината

28.06.2019 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2629 прочитания
A+ | A-

1.0-литровият EcoBoost на Ford за 11-и път Международен двигател на годината

Мощният, икономичен и същевременно динамичен 1.0 EcoBoost двигател на Ford отново бе удостоен с наградата „Международен двигател на 2019“ (IEPOTY) в категорията до 150 к.с. Това е 11-ия приз, спечелен от мотора от премиерата му през 2012 година. Журито от 70 члена от 31 държави награди 1.0-литровият EcoBoost двигател на Ford с общо 145 точки за да спечели в категорията до 150 к.с. с 26 точки повече от BMW, PSA Group, Toyota / Lexus и Volkswagen.

С максимална мощност от 140 к.с., забележителна динамика и удоволствие от шофирането, компактният, високотехнологичен двигател задвижва всеки 4-и модел на марката, продаден през 2018 г. – повече от 410 000 автомобила – от малката Fiesta до товарния ван Connect. Ford подобри допълнително 1.0 EcoBoost двигателя си предлаган за Focus и Connect, за да предложи още по-добра ефективност, с първата по рода си технология за деактивация на цилиндър при 3 цилиндров двигател.

Забележителни промени са направените в цилиндровия блок, впръскването на горивото и контрола на вредните емисии, като допълнение към ефективният турбокомпресор, директното впръскване на горивото под високо налягане и двойното независимо време за отваряне на клапаните. Усъвършенстваният двигател ще бъде монтиран и в други модели още през тази година.

Ford оповести по-рано тази година, че високо оцененият 1.0-литров EcoBoost двигател ще се използва за база на динамичните и ефективни хибридни задвижвания в новите Fiesta и Focus – за още по-добра горивна ефективност и запазвайки удоволствието от шофирането.

При 3 от типовете електрическо задвижване, интегрираният стартер-генератор замества стандартния алтернатор, позволявайки регенериране и съхранение на енергия, която обикновено се губи, сега се използва за зареждане на батерията. Новият стартер-генератор играе ролята на електромотор, паралелно работещ с бензиновия двигател и осигуряващ допълнителен въртящ момент – помагащ на бензионовия двигател да пести гориво.

В допълнение стартер-генератора помага на ускорението при ниска скорост, за допълнителна гъвкавост и динамика. С намаляване до минимум на турбо забавянето, стартер-генератора позволява на инженерите от Ford да извлекат до 155 к.с. от двигателя с помощта на по-голям турбокомпресор.  

Гъвкавият и динамичен 1.0 литров EcoBoost двигател ще бъде вграден в първия по рода си Custom Plug-In Hybrid, позволяващ пробег изцяло на електричество. Custom Hybrid в момента се тества за да покаже предимствата на хибридите за потребителите в Лондон, Великобритания, като следващите тестове ще бъдат във Валенсия, Испания и Кьолн, Германия.

Наградите за „Международен двигател на годината“ на 1.0-литровия EcoBoost на Ford:
• Тотален победител през 2012, 2013 и 2014 г.
• Най-добър двигател за 2012 г.
• Най-добър двигател под 1 литър за 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г.
• Победител в категория до 150 к.с. за 2019 г.


1.0-литровият EcoBoost на Ford за 11-и път Международен двигател на годината

Тагове: 1.0-литровEcoBoostFordмеждународендвигател на годината

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ