www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Идват три нови модела от Ford за Европа, 12 000 съкращения

28.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Angel Sergeev | 3836 прочитания
A+ | A-

Ford продължава да работи усилено по плана си за преструктуриране на дейността си в Европа. От Синия Овал обявиха, че стратегията включва както нови модели за континента, така и съкращения на работни места.

Добрите новини са, че в рамките на следващите пет години ще видим три чисто нови представителя на марката. Един от тях ще бъде дългоочакваният електрически SUV, вдъхновен от Mustang.

Другите два са все още неизвестни, но най-вероятно също ще бъдат от сегментите на кросоувърите. Не е изключена възможността и за изцяло електрически автомобил.

Лошите новини са, че близо 12 000 човека ще бъдат съкратени до края на следващата година.Това представлява около 20 процента от общата работна ръка на марката в Европа.

Промени ще има и в производствената стратегия. Общият брой на заводите на Ford в Европа ще бъде намален от 24 на 18, а работните смени във фабриките във Валенсия и Саарлуис ще бъдат съкратени.

От актуалната моделна гама на Ford пък си заминават C-Max и Grand C-Max, както и малкият Ка+.Тагове: fordевропаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ