www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Париж спря почти 5 милиона коли

28.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2565 прочитания
A+ | A-

Заради големите жеги в Париж френската столица забрани движението на почти 60 процента от автомобилите, регистрирани в града и околностите му, тъй като високите температури сериозно спомагат на замърсяването на въздуха.

В сряда беше забранено движението на по-старите и замърсяващи автомобили, като ограничението ще действа докато не отминат жегите, а водачите им нямат право да пресичат околовръстното А86, което обхваща Париж и околните 79 градове около него.

Според компанията за обработка на данни AAA Data става въпрос за почти 5 милиона коли, регистрирани в Париж и зоните около града, това прави почти 60 от всички автомобили в региона – рекордно ограничение на използването на автомобили в Париж и околностите му.

Трафикът във френската столица се подобри, но не сериозно, отбеляза агенция Reuters. Полицията обяви, че е заловила нарушители на ограниченията, които обаче признали, че не се притесняват от глобите – 68 евро за лек автомобил и 135 за ван или микробус.Тагове: парижтрафикзамърсяване на въздухаспиране на автомобилиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ