www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Немско издание: София фаворит за завода на VW

27.06.2019 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 3780 прочитания
A+ | A-

След като германският икономически вестник Handelsblatt даде по-големи шансове на Турция спрямо България да спечели инвестицията от страна на Volkswagen за нов завод, актуална публикация в немските медии прогнозира обрат.

Според Automobilwochе София е с едни гърди пред Измир, който остава единственият друг сериозен претендент за фабриката. Очаква се финалното решение да бъде взето буквално до дни, като най-вероятно ще го разберем още в началото на следващата седмица.

Репортажи от преди няколко дни посочват, че решение вече има, макар и то да не е публично. Handelsblatt твърди, че инвестицията ще бъде направена в Турция.

Automobilwoche прави контра материал, в който се споменава, че вече текат предварителни преговори между Volkswagen и представители от българска страна по въпроси свързани с търговската земя, необходима за немския завод.

Смята се, че крайното решение ще бъде взето от босовете във Volkswagen, въпреки че първоначално се предполагаше, че тази задача ще бъде оставена на хора от Skoda.Тагове: заводНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "