www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Хамилтън: Тото е №1, но не трябва да е шеф на Формула 1

27.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2275 прочитания
A+ | A-

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е на мнение, че шефът на Mercedes Тото Волф е най-добрият мениджър в спорта, но според пилота шампионатът трябва да се управлява от човек, който е неутрален, а не такъв, който е бил обвързан с един или друг тим.

Смята се, че Волф е кандидат №1 за мястото на Чейс Кери, който е главен изпълнителен директор на Формула 1 и чийто договор изтича в края на тази година. Самият Волф вече отрече, че ще напусне Mercedes, но слуховете се оказаха упорити.

„Не вярвам, че във Формула 1 има по-добър мениджър от Тото – заяви Хамилтън, когото пък Волф определи като „може би най-добрият пилот” в историята на спорта. – Но знаете, че всеки може да бъде пристрастен или поне да не е напълно безпристрастен, особено, когато е работил дълго време за един тим, а след това трябва да управлява всички отбори заедно.”

Под ръководството на Тото Волф и покойния Ники Лауда Mercedes доминира от началото на новата турбо ера във Формула 1, като тимът спечели всички титли при пилотите и конструкторите.

Наскоро новият шеф на Mercedes Ола Калениус обяви, че програмата на Mercedes във Формула 1 ще продължи поне до 2025 година, а точно с него бяха свързани предположенията, че Тото може да напусне, тъй като двамата не се разбират особено добре.

Хамилтън отново повтори мнението си, че ФИА като спортна власт трябва да определя правилата във Формула 1 и отборите да нямат възможност да се месят в това. Британецът призна, че е наясно, че коментарите му няма да допаднат на шефовете на отбори във Формула 1, но допълни, че и те са наясно, че винаги мислят първо за интересите на отбора, който ръководят, а след това за общото благо на спорта.Тагове: формула 1люис хамилтънтото волфмерцедесчейс керифомmercedesфиаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ