www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volvo бронира джипката XC90

26.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 2897 прочитания
A+ | A-

Volvo бронира джипката XC90

Шведската компания Волво представи бронирана версия на флагманския кросоувър XC90, масата на който след модернизацията съставлява 4,5 тона. Автомобилът е разработен съвместно със специалистите от немската фирма Trasco и е предназначен за "лица, нуждаещи се от постоянна усилена защита".

Купето на кросоувъра Volvo XC90 Armoured е подсилено от всички страни с 10-милиметрова стоманена броня, а стандартните прозорци са заменени със специални стъкла с дебелина 50 мм. Общата маса на бронирания материал съставлява 1400 кг.

Степента на балистична защита съответства на стандарта VR8 - това означава, че бронираното волво може да издържи изстрели от автоматично оръжие с калибър 7,62 и взрив от гранати. Поради нарастналата маса инженерите е трябвало съществено да преработят окачването, спирачните механизми и двигателя на кросоувъра.

Освен това, автомобилът е окомплектован с противопожарна защита на горивния отсек, както и таен изход - при необходимост пътниците може да излязат от джипката през задната час на купето. Volvo XC90 Armoured вече е достъпен за поръчка във Великобритания на цена от 450 хиляди паунда.


Volvo бронира джипката XC90Volvo бронира джипката XC90Volvo бронира джипката XC90Volvo бронира джипката XC90

Тагове: VolvoбронираджипкаXC90

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ