www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Холандци с автомобил на слънчеви батерии

26.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 2488 прочитания
A+ | A-

Холандци с автомобил на слънчеви батерии

Холандският стартъп Lightyear представи прототип на елмобила One, който разработчиците определят като първия в света автомобил на слънчеви батерии с голям запас преход. Заявената автономност на движение без зареждане съставлява 725 км (по цикъла WLTP).

Толкова голям запас ход създателите на Lightyear One обясняват с особеното купе с нисък коефициент на аеродинамично съпротивление, както и леката конструкция с използване на алуминий и композитни материали. Общата площ на слънчевите панели, разположени на покрива и предната част на купето на автомобила, съставлява пет квадратни метра.

Разработчиците отбелязват, че количеството натрупана енергия зависи от интензивността на слънчевата светлина и бройката дни с ясно небе. Така например, на Хаваите изключително на слънчева енергия автомобилът за година може да преодолее 20 000 км, в Ню Йорк - 14 000 км, а в Амстердам - 10 000 километра.

Плюс това, Lightyear One има неголям комплект батерии, които се зареждат от стандартната домашна електрическа мрежа и допълнително обезпечава до 400 км пробег. Елмобилът ще се продава от 2021 г. и вече може да се поръчва на цена от €149 хиляди.


Холандци с автомобил на слънчеви батерииХоландци с автомобил на слънчеви батерииХоландци с автомобил на слънчеви батерииХоландци с автомобил на слънчеви батерии

Тагове: Холандияелмобилслънчеви батерии

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ