www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ново предупреждение за Брекзит без сделка

26.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1263 прочитания
A+ | A-

Британската автомобилна индустрия отново предупреди политиците, че напускането на Европейския съюз без сделка ще има „сеизмични последици”, ако това се случи. Брекзит беше отложен за октомври, а борещите се за поста на премиера Тереза Мей демонстрираха готовност да направят точно това.

Борис Джонсън и Джеръми Хънт са фаворити в битката за лидерството на консерваторите и премиерския пост, като и двамата заявиха, че могат да изведат Великобритания от ЕС на 31 октомври без сделка, макар това да не е предпочитаният от тях вариант.

Британската автомобилна индустрия се опасява, че раздялата с ЕС без никакви договорки, ще означава въвеждането на мита до 10% за готовите автомобили и сериозни забавяния на границите при транспорта на части и компоненти за производството на коли. ЕС е най-големият пазар за автомобилните производители, които имат заводи на Острова.

Според представители на индустрията потенциалните забавяния по границите могат да донесат загуби в размер на 50 000 лири на минута.

„Първата работа на следващия премиер на Великобритания ще е да осигури сделка за напускането на ЕС, която да запази безпроблемната търговия с Европа, защото за автомобилната индустрия напускането без сделка не е вариант, а и нямаме време за такива експерименти”, заяви Майк Хаус, шеф на асоциацията на автомобилните производители във Великобритания.

Автомобилната индустрия на Острова се възстанови през 80-те години с поредица инвестиции на чуждестранни компании и се развиваше успешно до 2017, когато продажбите, инвестициите и производството започнаха да спадат, като двете основни причина за това са намаляването на търсенето на дизелови автомобили и неяснотите около Брекзит и последствията му.Тагове: великобританиябрекзитавтомобилипроизводство на автомобилисрив в производството борис джонсънавтомобилна индустрияНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ