www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Накъде ще поеме Ferrari?

26.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2240 прочитания
A+ | A-

Във Ferrari са готови да се откажат от част от максималната скорост на колата на тима за сезон 2019 във Формула 1 SF90, за да може срещу това пилотите да разчитат на по-добро притискане и сцепление в завоите. Това обяви шефът на тима Матиа Биното след Гран при на Франция, където Mercedes записа осмата си поредна победа от 8 старта.

Ferrari имаше проблеми във Франция с поведението на колата, а промените по SF90 не дадоха особено голям ефект. Италианският тим използва нова версия на предното крило, на задното крило, както и нови въздушни кутии на спирачките. В петъчните тренировки SF90 получи и нов под, но след това тимът се отказа от него.

„Мисля, че вече търсим повече притискане към пистата за сметка на максималната скорост – обясни Биното. – Така, дори и колата ни да не е твърде ефективна, ще е по-добре натисната към пистата и гумите ще работят по-добре. Това е посоката, в която ще се развива SF90 оттук нататък.

„В квалификацията във Франция видяхме колко е трудно да накараме гумите да заработят. И сега сме се фокусирали върху това.”

От началото на сезона колата на Ferrari има ясно изразено превъзходство спрямо Mercedes по отношение на максималната скорост, което се дължи на по-мощния двигател и философията, заложена в SF90. Но липсата на достатъчно добро аеродинамично притискане доведе до това, че Ferrari сериозно изостава от Mercedes в завоите.

Във Франция Шарл Льоклер и Себастиан Фетел завършиха трети и пети, а Биното обясни, че Гран при на Франция не е била „позитивно състезание, но не и твърде лош резултат, като се имат предвид първоначалните очаквания”.Тагове: формула 1ферариматиа бинотоsf 90 ferrariгран при на францияшарл льоклерсебастиан фетелНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ