www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW извади експериментален електрически автомобил с 10 000 Нм (обновена)

25.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Angel Sergeev | 7939 прочитания
A+ | A-

BMW опресни информацията относно пиковия въртящ момент на автомобила като посочи, че той е 1150 Нм. Разликата спрямо първоначалните данни е резултат на взимането предвид на действието на трансмисията, която мултиплицира реалната стойност, генерирана от електромоторите.

По време на събитието NextGen в Мюнхен, BMW показа прототипен електрически автомобил базиран на актуалното поколение Серия 5. Машината има експериментален характер, но може да се похвали с доста впечатляващи възможности.

Седанът на електрическа тяга започва живота си като e M550i xDrive - от там идва целият интериор и почти целият екстериор. Задвижването идва от три електромотора с обща мощност от 720 к.с. и въртящ момент от "близо 10 000 Нм."

Въпреки огромното си тегло от над 2.4 тона, машината ще бъде способна да ускори от място до 100 км/ч за под три секунди по данни на BMW. Прототипът разполага с относително малка 45-кВтч батерия.

BMW няма намерение да лансира сериен модел с тези характеристики, но инженерите на компанията представят какви са възможностите на технологиите, с които баварският бранд разполага в наши дни.Тагове: bmwНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "