www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Българска победа в "24 часа на "Нюрбургринг"

24.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 5220 прочитания
A+ | A-

Българският пилот Павел Лефтеров и колегите му, състезаващи се с Audi R8 с №148 спечелиха първото място в своя клас SP8 в маратонското състезание „24 часа на „Нюрбургринг”, което се провежда на Северната дъга на трасето в планината Айфел.

Лефтеров беше заявен заедно с Бернхард Хенцел, Франк Шмиклер и Рахел Фрай, който миналия уикенд стартира в „24 часа на Льо Ман”, а екипът успя да стигне до 20-ото място в генералното класиране на финала на надпреварата.

В тазгодишното издание на състезанието в Зеления ад стартираха 160 коли, като 43 от тях бяха в най-силния клас SP9.

Победата в генералното класиране също беше за екипаж на Audi, но в клас SP9 – с №4 триумфираха Пиер Кафер, за когото това е втора победа тук, а заедно с него караха Франк Щиплер, Фредерик Вервиш и Дрис Вантор. Това е пета победа за Audi в състезанието.

Победата им стана възможна, тъй като малко преди финала лидерите с №91 получиха 5.32 минути наказание заради по-висока скорост при двойни жълти флагове. Това лиши от победата Кевин Естр, Ърл Бамбър, Михаел Кристенсен и Лоран Вантор, който е брат на Дрис Вантор от екипажа-победител.Тагове: 24 часа на нюрбургрингпавел лефтероваудиaudiaudi r8Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ