www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Valkyrie ще атакува рекорда на „Нюрбургринг”

24.06.2019 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 2035 прочитания
A+ | A-

Хибридният хиперавтомобил на Aston Martin Valkyrie ще атакува рекорда на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Информацията за предстоящия рекорден опит в планината Айфел идва от шефа на компанията Анди Палмър, цитиран от Motoring.

„Не сме създали или развивали и подобрявали Valkyrie, за да подобри рекорда на „Нюрбургринг”, но ще се опитаме да постигнем необходимото време за рекорд – скромно обясни Палмър. – Това е необходимо за маркетинговата компания на модела. На някои пазари, като Китай, времето на Северната дъга се явява важен показател за възможностите на автомобила.”

В момента рекордът за най-бърз сериен автомобил на Северната дъга се държи от Lamborghini Aventador SVJ – 6.44,97 минути.

Палмър обясни, че в Aston Martin обмислят дали да не подходят по „уникален начин” към поставянето на бъдещия рекорд – британската марка няма намерение да наеме цялата писта за няколко дни, за да може Valkyrie да се развихри на спокойствие на трасето. Все още обаче не е ясно дали британците ще се пробват по време на общи тестове на пистата или пък когато легендарното трасе е открито за свободно каране за широката публика.

Aston Martin Valkyrie е с мощност 1176 конски сили, осигурени от хибридна система, в основата на която е 6,5-литров атмосферен V12 двигател на Cosworth, който работи на над 11 000 об/мин. Максималната скорост на Valkyrie е над 400 км/ч.

Производствената серия на хиперавтомобила е 150 бройки, всяка една от които е на цена около 3,2 милиона долара. Отделно е предвидено и производството на 25 коли в пистовата версия AMR Pro, като целият тираж на Valkyrie е вече разпродаден.Тагове: aston martinaston martin valkyrieнюрбургрингсеверна дъгапланината айфелрекорд на трасетоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ