www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фетел: Във Франция се провалихме

24.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2005 прочитания
A+ | A-

Себастиан Фетел стартира 7-и и завърши 5-и в Гран при на Франция вчера, като успя да се справи с двамата пилоти на McLaren, тръгнали пред него, но пък не участва в битката за разпределение на местата на подиума.

След финала германецът обясни, че това е бил възможно най-добрият резултат и допълни, че е доволен от представянето си.

„Но голямата новина е, че Mercedes остават пред нас и трябва да намерим начин да ги догоним – обясни 4-кратният световен шампион. – Мисля, че искахме да стопим разликата с Mercedes поне малко, но не успяхме.

„Трябва да сме честни, в това отношение се провалихме в Гран при на Франция. Но поне опитахме всичко, на което сме способни и мисля, че подиумът на Шарл е някакво удовлетворение за тима.

„Но голямата ни цел си остава същата – да намалим разликата с Mercedes. Във Франция обаче стана ясно, че новите компоненти и подобренията по колата не дават желания ефект, не работят така, както очаквахме от тях.”

Фетел взе допълнителната точка вчера с най-бързата обиколка в състезанието, която той записа в самия край с нови меки гуми, за които спря малко преди финала. Но дори и това е доказателство за изоставането на Скудерията. Най-бързата обиколка на Себ с новите меки гуми се оказа едва с 0,024 секунди по-добра от най-бързата на Хамилтън до този момент, постигната с износените твърди сликове, с които световният шампион завърши състезанието.Тагове: формула 1себастиан фетелгран при на францияпол рикарferrarimercedesфераримерцедеслюис хамилтъншарл льоклерНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ