www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Две наказания извадиха Рикардо от точките

23.06.2019 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2156 прочитания
A+ | A-

Две наказания от по 5 секунди получи Дениъл Рикардо след финала на Гран при на Франция и заради тях се смъкна от 7-о на 11-о място в крайното класиране на състезанието.

Стюардите санкционираха австралийския пилот на Renault заради инцидентите в последната обиколка, когато Рикардо се бори с Ландо Норис и Кими Райконен за по-предна позиция, като записа две излизания извън трасето – първо в битката с пилота на McLaren на завои 8 и 9, а след това докато се опитваше да изпревари Кими на следващата права.

Двата инцидента бяха разгледани като отделни случки. При първата решението е, че Рикардо е „напуснал пистата и се върнал опасно на трасето като е избутал друг пилот извън трасето. При втората са решили, че той е „напуснал трасето и така се е сдобил с аванс при изпреварването

Рикардо много бързо отговори в Twitter като написа, че не съжалява и поне се е опитал вместо да кара зад колегите си и да не направи нищо.

След тези наказания Райконен е класиран 7-и, Норис е 8-и, Нико Хюлкенбег е 9-и, Пиер Гасли – 10-и, а след тях идва Рикардо.Тагове: формула 1дениъл рикардореноrenaultнаказаниегран при на францияпол рикарНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ